Beijer Byggmaterial

Entreprenad Projekt
På Ljungadalsgatan i Växjö byggde vi under 2024 ett 4 500 kvadratmeter stort byggvaruhus åt Beijer Byggmaterial och fastighetsägaren Fastpartner.

Byggvaruhuset innehåller både butiksyta och en drive-in och kunderna möts numera av ett toppmodernt byggvaruhus med ett effektivt flöde – allt för en snabb och smidig handel. Varuhuset byggdes enligt Miljöbyggnad Silver.

Från första spadtag till färdigt varuhus:

 

Patrik Sunnegårdh från Beijer Byggmaterial, Malin Lauber, kommunstyrelsens ordförande i Växjö, Annika Sjöberg från Fastpartner, Monica Skagne, kommunchef i Växjö och Hic:s vd Magnus Olsson tar första spadtaget 1 februari 2023. 

 

Byggnationen tog fart februari 2023. 

Beijer i september 2023

I september 2023 var huvudbyggnaden i princip färdig utvändigt, inte minst tack vare de prefarbicerade Paroc-väggarna. Arbetet började med kallagret på baksidan av huvudbyggnaden.

Under hösten 2023 ligger fokus låg på insidan med bland annat ytskikt på golv och installationer inom el, vvs och ventilation.

 
I december 2024 lämnade Hic över nycklarna till Fastpartner, när nya byggvaruhuset stod klar med butiksyta och kontor på två plan, drive-in och lager. 

 
Till vänster det färdiga kallagret som finns på baksidan av huvudbyggnaden. Till höger entrén. 

Fakta
Kund Fastpartner
Projekttyp Byggvaruhus
Entreprenadform Totalentreprenad
Projekttid Febr – dec 2023
Kontaktperson

Större projekt

Magnus Olsson
073-860 06 40
magnus.olsson@hicconstruction.se

Hic Construction Magnus Olsson
Vi gör det tillsammans

Vi gör det tillsammans

Som nystartat företag finns en kraft i att göra saker på ett nytt sätt, utan att belastas av traditioner och oskrivna regler. Hic Construction är ett kundnära, personligt och lokalt byggföretag du kan lita på.

För nästa generation

För nästa generation

Hic Construction är ett modernt, jämställt och digitalt byggföretag som tänker långsiktigt och är varsamma med gemensamma resurser. Med nästa generation i åtanke. 

Med hållbarhet i fokus

Med hållbarhet i fokus

För oss handlar hållbarhet om kompetens, säkerhet och kvalitet på jobbet. Vi vill erbjuda en arbetsplats där varje medarbetare känner sig sedd och gör skillnad.