Sjöparken i Alvesta

Entreprenad Projekt
Intill sjön Salen i centrala Alvesta hittar du Sjöparken.

Sjöparken består av 42 moderna, stilfulla bostadsrätter i olika storlekar – från mindre ettor till en stor fyra. Alla med balkong. Utanför finns en naturskön strandpromenad med bland annat bryggor, pergolabågar och solsängar. I maj 2023 lämnade Hic Construction över nycklarna till de 42 bostadsrätterna, och ett år senare invigdes strandpromenaden. 

I november 2023 var bryggorna vid Sjöparken klara. Totalt slogs 1000 meter stålpålar ner till berget för att bära upp dem. 

I maj 2024 invigdes Sjöparkens strandpromenad, där vi förutom bryggor byggt bland annat solsängar och sittbänkar. En fin detalj är att pergola-stolparna är gjorda av bränt virke enligt Shou sugi ban-metoden. 

Fakta
Kund Fagnes
Projekttyp Nybyggnation av 42 lägenheter
Entreprenadform Totalentreprenad
Projekttid Stod klart våren 2023
Hic Construction Magnus Olsson
Vi gör det tillsammans

Vi gör det tillsammans

Som nystartat företag finns en kraft i att göra saker på ett nytt sätt, utan att belastas av traditioner och oskrivna regler. Hic Construction är ett kundnära, personligt och lokalt byggföretag du kan lita på.

För nästa generation

För nästa generation

Hic Construction är ett modernt, jämställt och digitalt byggföretag som tänker långsiktigt och är varsamma med gemensamma resurser. Med nästa generation i åtanke. 

Med hållbarhet i fokus

Med hållbarhet i fokus

För oss handlar hållbarhet om kompetens, säkerhet och kvalitet på jobbet. Vi vill erbjuda en arbetsplats där varje medarbetare känner sig sedd och gör skillnad.